Николаева и Ванева на четвъртфинал в Анталия



20-03-2013 13:56 | Станко Димов

Успешно започна българското участие и във втората седмица на Източноевропейското първенство по тенис до 14 години, което се провежда в Анталия, Турция.

При девойките Изабел Николаева (на снимката) и Зиновия Ванева вече са на четвъртфинал. Третата в схемата държавна шампионка в зала Николаева победи първо Андрея Малович от Черна гора с 6:1, 6:2, а след това надигра и грузинката Нино Мемишиши с 6:4, 6:1.

За класиране на полуфинал левичарката от ТК „Банкя” ще трябва да отстрани и Катерина Маринковичи от Македония. Ванева, която е №4 в схемата, победи в първия кръг Дефне Олчай от Турция с 6:3, 6:2. Днес пловдивчанката надигра и Александра Зайченко от Молдова с 2:6, 7:5, 6:2. На четвъртфинал българката излиза срещу Ребека Мертена от Латвия.

И юношите записаха победи на старта. Първенецът на закрито Калоян Димитров надигра Егор Бакланов от Украйна с категоричното 6:1, 6:1. По-късно в сряда състезателят на „Локо98” се изправя срещу втория в схемата Кая Горе от Турция.

Вицешампионът в зала Златан Палазов победи в първия кръг Антон Магнусон от Исландия с 6:4, 6:3, а на осминафинал излиза срещу босненеца Андрей Йокич, която е поставен под №4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини