Федерер: Най-важно е да обичаш това, което правиш24-03-2013 20:22

Роджър Федерер сподели, че продължава да бъде силно мотивиран да бъде на върха в световния тенис. Въпреки множеството си успехи през годините швейцарецът иска да прибави към колекцията си още трофеи.

Въпреки това той осъзнава, че с напредването на годините ще му става все по-трудно да се бори с по-младите състезатели.

"Важно е да бъдеш мотивиран и гладен за успехи, но е необходимо най-вече да обичаш това, което правиш. Нужно е да приемаш загубите и да правиш всичко възможно да ги предотвратиш. Ако се случи да допуснеш поражение, трябва да опиташ да извлечеш позитивите," споделя Федерер.

Маестрото от Базел не крие, че му е трябвало доста време, за да започне да се отнася към задълженията си максимално професионално.

"Когато бях по-млад не бях сигурен дали правя всичко нужно, за да поставя себе си в най-добрата позиция за успехи. Спах ли достатъчно? Проведох ли достатъчно добра загрявка? Подцених ли съперника си?

"Днес, когато изляза на корта, знам че съм поставил себе си във възможно най-добрата позиция, за да спечеля срещата. По този начин каквото и да се случи не изпитвам съжаление - отдавам заслуженото на противника," допълва той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини