Анди Мъри тъжи по Федерер и Надал



Анди Мъри тъжи по Федерер и Надал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-03-2013 11:50 | Станко Димов

Световният номер 3 Анди Мъри изрази разочарованието си, че Роджър Федерер и Рафаел Надал не участват на "Мастърс 1000" турнира в Маями, който е в разгара си.

Както е известно, испанецът отказа участие, за да не претовари все още възстановяващото му се от контузия ляво коляно. Федерер пък обяви преди няколко месеца, че ще намали броя на турнирите през сезона, за да може да прекара повече време със семейството си.

"За спорта ни ще е далеч по-добре, ако всички топ състезатели играят. От тази гледна точка, през последните няколко години имаме късмет, тъй като водещите тенисисти участват в големите надпревари. Нормално е някой да отсъства от време на време, но е жалко, че това се случва в Маями. Когато човек знае, че Надал и Федерер няма да играят, нещата се променят. Променя се и мястото на тенисистите в схемата", коментира Мъри.

Тази вечер, около 20:00 часа българско време, Анди Мъри ще се изправи срещу нашия Григор Димитров в двубой от трети кръг на основната схема. До момента двамата са се срещали два пъти, като шотландецът няма загубен сет. Последният им дуел бе през януари тази година на финала в Бризбейн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини