Боецът Давид Ферер заслужи място на финал в Маями



29-03-2013 23:16 | Станко Димов

Давид Ферер се класира за финал на „Мастърс 1000” турнира в Маями. В изключителен полуфинален сблъсък испанецът осъществи пълен обрат в двубоя с приятната изненада Томи Хаас и се наложи с 4:6, 6:2, 6:3.

Ветеранът Хаас, който по-рано през седмица взе скалпа на световния №1 Новак Джокович, бе много близо до нов успех над играч от Топ 5, след като в заключителния трети сет водеше в резултата с 3:1 гейма. Ферер обаче доказа, че не случайно е сред най-големите бойци в тура и намери начин да обърне развоя на двубоя в своя полза.

Съперникът на испанеца във финала ще бъде определен от двубоя между Анди Мъри и Ришар Гаске, които ще играят по-късно тази вечер.

Томи Хаас започна двубоят на изключително ниво, което предвид представянето му в турнира като цяло не бе изненада. Германецът успя да пробие първи за 3:2, а малко по-късно го направи отново – 5:2. Давид Ферер нямаше никакъв отговор на прецизната игра на съперника си, но все пак успя да върне единия от пробивите. Когато за втори път сервира за сета Хаас не трепна и поведе в резултата – 6:4.

Превъзходството на германеца през първата част бе толкова осезаемо, че той успя да спечели 11 от 14-те по-дълги разигравания (над 10 удара), което си е сериозно постижение, когато от другата страна на мрежата е Давид Ферер.

Испанецът обаче показа защо толкова години подред е част от Топ 10 и успя да преобрази играта си през втория сет. В началото пробиви нямаше, но в шестия гейм Ферер се справи с подаването на съперника и поведе с 4:2, след което лесно взе следващите два гейма – 6:2.

Така двубоят навлезе в решителна трета част, в чието начало предимството отново бе за Хаас. Германецът проби още на старта, но след фантастичен гейм Ферер успя моментално да изравни за 1:1. Дъждът от пробиви и обрати обаче продължи с пълна сила и малко по-късно Хаас отново излезе напред, но този път успя да затвърди преднината си за 3:1.

Какво направи след това обаче Ферер? Изключителната борбеност на испанеца му осигури изравняване на резултата, а малко по-късно той проби за 5:3, след което със сервис на своя страна затвори двубоя и се класира за финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини