Куреши и Рожер грабнаха титлата на двойки в Маями



31-03-2013 12:01 | Николай Драганов

Петите поставени в основната схема Айсам Ал-Куреши (Пакистан) и Жан-Жулиен Рожер (Холандия) триумфираха с титлата на двойки от турнира в Маями, надигравайки на финала полското дуо Мариуш Фирстенберг и Марчин Матковски с 6:4, 6:1 на финала.

 

Припомняме, че именно Фирстенберг и Матковски спряха нашия Григор Димитров и неговия Партньор Фредерик Нилсен в петък на полуфиналите. Любопитна подробност е, че само преди няколко седмици Гришо и Нилсен надиграха именно Куреши и Роже още в първи кръг на "Мастърс 1000" турнира в Индиан Уелс, но отстъпиха на Иван Додиг и Марсело Мело във втори.

 

Пакистано-холандското дуо има още два трофея зад гърба си, спечелени през миналата година в Ещорил и Хале. Куреши е на 33 години и е под 14 в ранглистата на двойки, докато 31-годишния Рожер се намира една позиция по-високо. 

 

Освен двете поделени титли, и двамата имат по още точно пет трофея на двойки. Куреши има още една "Мастърс 1000" титла дошла в Париж през 2012-та година с друг партньор, а през миналата година е единственият друг финал на надпревара от този ранг за Рожер - именно в Париж и отново с Куреши, но завършил без успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини