СНИМКИ: Мъри позира с трофея, а после се хвърли в океана



СНИМКИ: Мъри позира с трофея, а после се хвърли в океана
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-04-2013 21:38 | Станко Димов

Анди Мъри триумфира с титлата от втория за годината "Мастърс 1000" турнир в Маями, с което измести Роджър Федерер от второто място в ранглистата. За британецът тази позиция не е нещо толкова ново, но новата му цел определено е върха, където понастоящем е Новак Джокович.

"За мен това изкачване не е кой знае какво, но фактът, че се движа на горе е добър знак. Печеля доста мачове. Определено съм доволен от постоянството, което показвам. Това очевидно се отразява на ранглистата, така че ще продължа да се боря по същия начин и се надявам по време на сезона на клей да се изкача още по-високо", заяви Мъри.

Новият №2 в света бе далеч от най-добрата си форма в неделния филм и изгуби първия сет от Давид Ферер, но успя да осъществи пълен обрат след драматичен трети сет, спечелен в тайбрек.

"Не мисля, че някой от нас двамата игра най-добрия си тенис. Имаше доста пробиви и спадове в играта ни, както и доста грешки и от двамата. Това, което аз направих, бе да се боря здраво, да покажа психическа издръжливост и да издържа до края на мача, защото в противен случай той лесно щеше да ми се изплъзне", добави британецът.

"Може би преди няколко години щях да изгубя подобен мач. Три или четири пъти имах пробив преднина в третия сет, но всеки път позволявах на Давид да се върне. Опитах да се боря, да гоня всяка топка, да направя колкото е възможно по-трудни нещата за него."

След двубоя, Мъри отиде до плажа в Маями, позира с трофея и дори се хвърли в океана. Дълго време за почивка обаче няма да има, тъй като следващия турнир за него е следващия "Мастърс" - този в Монте Карло, който стартира на 13-ти април.

"Моят фокус вече е върху Монте Карло. Може би ще почина четири дни и след това започвам да тренирам на клей тук в Маями. Направих доста неща както трябва тази седмица, но бих искал да сервирам по-добре. Сервисът ми бе слаб. На клей е още по-лесно, когато посрещаш, така че сервисът ти трябва да е още по-добър."

"За мен червените кортове са най-голямото предизвикателство. Не съм играл на клей от 10 месеца и винаги изисква време, докато стъпя правилно на корта. Със завръщането на Рафа, нещата стават още по-трудни за всички останали, но аз ще дам най-доброто от себе си."

"Не бих искал да се претоварвам още в началото на годината. Доста момчета се оплакаха, че са уморени, видяхме няколко отказвания. Надявам се да остана свеж и да избера най-добрия подход към календара през годината", завърши Анди Мъри.

ГАЛЕРИЯ ОТ РАДОСТТА НА МЪРИ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини