Саманта Стосър се връща на корта в Чарлстън



Саманта Стосър се връща на корта в Чарлстън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-04-2013 17:19 | Станко Димов

Бившият шампион от US Open Саманта Стосър се възстанови на време от контузията в десния прасец и ще вземе участие в турнира на клей в Чарлстън, който се провежда тази седмица.

Австралийката получи контузията по време на турнира в Индиан Уелс, заради което бе принудена да оттегли участието си от надпреварата в Маями. Сега обаче Стосър е напълно възстановена и очаква с нетърпение първата си среща на клей за сезона, настилката, на която австралийката постигна сериозни успехи през последните години.

„Чувствам се все по-добре с всеки изминал ден. Наистина съм щастлива от прогреса, който записах през последните седмици. Гледам напред и очаквам с нетърпение завръщането ми на корта, пък каквото стане”, коментира Стосър в навечерието на турнира в Чарлстън. 

„Бях много разочарован, след като трябваше да се откажа от Идниан Уелс. Представях се добре и достигнах далеч в турнира. За жалост обаче в един момент рискът стана голям и трябваше да взема крайното решение”, сподели още австралийката.

„Чувствам се страхотно в Чарлстън. Тук се грижат отлично за нас, без значение дали съм №1 в схемата или не съм поставена, отношението е еднакво към всички”, каза още Стосър, която е шампион от Чарлстън от 2010-а година. В същия сезон тя достигна и финал на „Ролан Гарос”, където пък отстъпи пред Франческа Скиавоне.

Стосър е поставена под №2 в схемата и започна надпреварата директно от втори кръг. Нейният първи съперник в Чарлстън ще бъде определен от двубоя между Даниела Хантухова и Марина Еракович.

Водач в схемата в турнира е Серина Уилямс, която е и шампион от миналата година. На кортовете в Чарлстън ще видим още Винъс Уилямс, Каролина Вожняцки, Слоун Стивънс, Луцие Шафаржова и др.

ОСНОВНА СХЕМА В ЧАРЛСТЪН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини