Най-малкият тенисист в света с амбициозни цели преди Олимпиадата



Най-малкият тенисист в света с амбициозни цели преди Олимпиадата
Свързани играчи
Тагове
07-04-2010 03:05 | Николай Драгиев

Най-дребничкият тенисист в ATP Tour - 29-годишният Оливие Рокус (168 см, 65 кг) обяви, че има намерение да играе на трета Олимпиада. Белгиецът се надява да успее да се класира за Игрите в Лондон през 2012 г. Другите цели пред него са Белгия да се върне в Световната група за Купа "Дейвис", а освен това да запази мястото си в топ 100.

"Иска ми се да спечеля поне още 1 турнир. Знам, че ще е почти невъзможно с оглед на огромната конкуренция," заяви световният номер 55.

"Купа Дейвис също е много важна за мен и искам страната ми да се изкачи максимално нагоре. Ще ми се да задържа и мястото си в топ 100 поне още 2-3 години, което ще ми гарантира място на Олимпиадата в Лондон през 2012 г," обясни белгиецът.

Дребосъкът сензационно разби Новак Джокович преди няколко седмици в Индиън Уелс. "Може да нямам тази мощ в играта, но компенсирам с бързина и придвижване. Имам добър бекхенд, форхенд, слайс и къси топки," похвали се Оливие.

Досега в кариерата си Рокус има 2 титли на АТР и 5 загубени финала. На двойки също има 1 титла и то каква - на Ролан Гарос със своя сънародник Ксавие Малис. Оливие признава обаче за огромното влияние, което е имал върху него по-големият му брат - Кристоф.

"Той е две години по-голям от мен и аз научих страшно много от него. Даде ми даде нужната увереност, че има смисъл да играя. Безспорно Крис е най-важният човек за мен в това отношение," обяснява още дребосъкът.

 

След 2001 г. Рокус е завършвал годината в топ 100 в 7 от 8 случая. "Да играя на това ниво, с моите физически данни и при толкова дълга кариера, ме прави много горд. Щастлив съм да съм най-малкият играч сред всички."

 

За съжаление на феновете на Оливие, той падна още в първи кръг на турнира в Казабланка през тази седмица от Ришар Гаске с 1:6, 1:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини