Сериозни проблеми за шампионите, Щепанек също аут за първия ден



04-04-2013 15:29 | Станко Димов

Шампионът от Купа „Дейвис” – Чехия, ще бъде поставена на сериозно изпитание в четвъртфиналите от тазгодишното издание на турнира. Освен на лидера си Томаш Бердих, който още преди няколко дни оттегли участието си от турнира заради травма в рамото, в първите два двубоя на сингъл чехите няма да разчитат и на Радек Щепанек.

Ветеранът, който миналата година изкова победата в решителния пети мач на финала срещу Испания, наскоро се възстанови от операция на врата и не е готов да играе 3 поредни дни. Щепанек е заявен за двубоя на двойки в събота, а по всяка вероятност ще играе и на сингъл в неделя, ако интригата все още е жива.

Както е известно Чехия гостува на Казахстан, като двубоите ще се проведат на клей корт в зала. Залогът е участие на полуфинал в световната група, където пък съперник ще бъде Аржентина или Франция.

„С Бердих в състава си, Чехия щеше да бъде фаворит поне на хартия. Според мен обаче те са фаворит и без него. Все пак разполагат с трима играчи от Топ 100. Направихме добра подготовка и аз има вяра в момчетата си. Надявам се, че ще успеем да запишем добър старт  в петък”, коментира капитанът на домакините от Казахстан Диас Доскарайев.


Програма за двубоите между Казахстан и Чехия:


ПЕТЪК:
Михаил Кукушкин – Ян Хайек
Андрей Голубьов – Лукаш Росол
СЪБОТА:
Евгени Корольов / Юрий Шукин – Иво Минар /  Радек Щепанек

НЕДЕЛЯ:
Михаил Кукушкин – Лукаш Росол
Андрей Голубьов – Ян Хайек

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини