Националите: Изпълнихме целта си



06-04-2013 21:37 | Станко Димов

Националните състезатели в отбора на България, както и капитанът Димитър Господинов, не скриха задоволството си от успеха в двубоя с Естония. Както е известно нашите момчета записаха 3 безответни победи, 2 на сингъл и една в двубоя на двойки, като по този начин си гарантираха оставане във Втора група на зона Европа / Африка за Купа „Дейвис”.

„Преди всичко искам да поздравя момчетата за характера, който показаха. За първи път от както съм капитан вече усещам, че момчетата действат като отбор, че цари отборния дух. Специални благодарности и към Тодор Енев, който свърши страхотна работа”, коментира Димитър Господинов.

„Не трябва да летим из облаците. Реално погледнато нашето място е в тази група. Дори и да бяхме победили Финландия през февруари, много трудно щяхме да се изкачим в по-горна група. Ще дам шанс в неделя на другите две момчета (бел. ред. Александър Лазов и Валентин Димов) да играят на сингъл”, каза още Господинов.

„Можехме да приключим двубоя по-лесно, но можехме и да загубим по-лесно”, каза с чувство за хумор един от героите от днес Тихомир Грозданов. „В нито един момент не загубихме вяра в победата. Борехме се до последната точка и се радвам, че се поздравихме с победата. Благодаря и на публиката, която не спираше да ни подкрепя”, каза още Тото.

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Пловдив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини