Кафелников: Родик прави голяма глупост като не играе на клей



07-04-2010 03:53 | Николай Драгиев

Шампионът от "Ролан Гарос" през 1996 г. Евгени Кафелников разкритикува Анди Родик, че играе твърде малко на клей. Бившият номер 1 смята, че американецът има добри шансове за победи и на тази настилка, но я пренебрегва.

"В Маями той спечели напълно заслужено. Преди това игра финали в Индиън Уелс и Сан Хосе, което говори за класата му. Определено смятам, че той играе много по-настървено и мотивирано пред родна публика, отколкото на турнирите в Европа. И при мен беше същото. Щом играех в Москва, желанието ми за успех се увеличаваше," спомни си Кафелников.

"Обяснявам си триумфа му в Маями не толкова заради мотивацията, а заради страхотната му физическа форма. В същото време съм много учуден, че той въобще не подхожда сериозно към сезона на клей. Говорих с треньора му Стефанки и той ми обясни за плановете му. На червено той ще играе само в Рим и на "Ролан Гарос", което е необяснимо за мен. Това със сигурност е грешка. Дори опитен играч като него пропуска да се усъвършенства, а и шансовете му не са за пренебрегване," допълни още руснакът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини