Тони Надал: Работата с Рафа не влияе на личните ни отношения



09-04-2013 15:53

Чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони Надал коментира своите отношения с Матадора. Той отчита, че съвместната им работа никога не е влияела негативно на личните им отношения.

"Започнах да работя с Рафа, когато той бе на три години. Мисля, че най-добрата възраст да започнеш да играеш тенис е около 5-6 години. Но не е задължително да се получават нещата по този начин.

"Рафа винаги е бил ентусиазиран в тренировките, никога не съм го принуждавал. Той винаги е имал истинска страст към спорта. Също така винаги е обичал много и футбола, а сега играе често и голф," разкрива чичо Тони.

"Бил съм строг с него през годините. Може би това, че съм му чичо ми е помагало, тъй като иначе щеше да е по-трудно да се отнасям с него така.

"Преминали сме през много трудни времена, но професионалните отношения никога не са влияели на личните ни такива," допълва той.

Тони Надал прогнозира светло бъдеще за младия поляк Йежи Янович, който в момента е 24-и в световната ранглиста.

"В последните години няма особени промени на върха. Във финалите на големите турнири виждаме едни и същи играчи. Гледах Янович в Париж. Той е млад и талантлив. За мен той има потенциал да бъде номер 1 след време," коментира чичо Тони.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини