"Безследно изчезналият" Дел Потро се връща в Барселона



"Безследно изчезналият" Дел Потро се връща в Барселона
Свързани играчи
Тагове
07-04-2010 04:46 | Николай Драгиев

Помните ли Хуан Мартин дел Потро? Момчето, което бе на прага да се превърне в най-големия конкурент на Федерер за първото място в света, потъна в забвение. През 2010 г. обаче аржентинецът е изиграл едва 18 сета и контузията, която има в китката изглежда неочаквано сериозна. ДелПо отпадна в четвърти кръг на Australian Open след серия мачове, които преминаха в агония и по чудо, той не бе отстранен още във втори кръг от Джемйс Блейк.

Заради тази травма Хуан отказа турнирите в Марсилия, Индиън Уелс, Маями и Монте Карло. И все пак се очаква Дел Потро най-после да се върне в Барселона на "Мастърс 500", който ще се проведе между 18 и 25 април.

Тази надпреварата да бъде много важна за дългуча, тъй като се явява загряваща за "Ролан Гарос", където той миналата година едва не победи Федерер на полуфинал.

"Много съм щастлив да играя в Барселона. Чувал съм само хубави неща за турнира и града като цяло. Надявам се силно да видя и аз най-добрите му страни докато съм там. Тук има много традиция и история. Феновете обичат и разбират играта отлично, така че ще се насладя двубоите ми," сподели Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини