Цветана Пиронкова допусна осма поредна загуба



09-04-2013 19:33 | Станко Димов

Негативната серия за Цветана Пиронкова продължава с пълна сила. Българката отпадна на старта на турнира в Катовице, след като претърпя поражение с 1:2 сета от 118-ата в световната ранглиста Шахар Пеер. В отделните части 7:5, 6:7 (4), 6:7 (4) след малко повече от 3 часа игра.

Така Пиронкова продължава да търси първата си победа от януари насам, когато достигна до четвъртфинал в Хобарт. След това обаче пловдивчанката не можа да преодолее първи кръг на следващите 7 турнира.

Любопитен факт е, че Шахар Пеер достигна до основната схема като „щастлива губеща” от квалификациите. Сега вече 25-годишната състезателка може да гледа към съперника си във втори кръг, който ще бъде определен от двубоя между Юлия Гьоргес и квалификантката Жил Крейбъс.

И в трите сета днес Пиронкова осъществяваше сериозни обрати. В първата част Цвети губеше с 2:5, но записа 5 поредни гейма на сметката си и поведе в резултата. В началото на втората част пък пасивът на Пиронкова бе 0:4 гейма. И това обаче не се оказа достатъчно на Пеер да вземе дори сет на нашето момиче. Цвети отново намери сили и изравни за 4:4, след което обаче отстъпи в тайбрек.

В третия сет Пеер сервираше за мача при 5:4, но Пиронкова отново намери начин да се върне в играта и изравни за 5:5, след което двете отново играха тайбрек. В него Пиронкова поведе с 3:1 точки, но след това допусна резултатът да стане 3:5. При 4:6 пък Пеер получи два мачбола и се възползва още от първия.

ДВУБОЯТ ПИРОНКОВА – ПЕЕР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини