Швейцария пак се жалва заради Роджър Федерер



11-04-2013 18:33 | Николай Драганов

Историята на отношенията между Роджър Федерер и националния отбор по тенис на Швейцария е дълга и спорна. Не са един или два пъти случаите, в които носителят на 17 титли от Големия шлем е бил сериозно критикуван, че пренебрегва ангажиментите на страната си за Купа "Дейвис". 

 

Станислас Вавринка и ръководните фактори на швейцарската тенис федерация наскоро се обърнаха задочно към Роджър, обвинявайки го, че ги изоставя. В подобен тон се изказа и неговият добър приятел и сънародник - световният №143 Марко Киудинели.

 

Без Роджър, Швейцария отстъпи драматично с 3:2 победи на шампиона Чехия в първия кръг на тазгодишното издание на неофициалното световно първенство по тенис и ще играе за оставане в Световната група срещу Еквадор през септември. 

 

"Очевидно всички в отбора, включително и аз, сме разочаровани, че той не ни помага често в тези ранни кръгове", коментира Киудинели, който все пак защити до известна степен Федерер.

 

"Дори да играе за Швейцария, това не означава, че постоянно ще печелим. Имаме достатъчно загуби с него в състава. Загубихме през 2007-ма от Чехия с Роджър. Миналата година паднахме у дома от САЩ, също с него. Успехът не е гарантиран, но определено имаме далеч по-голям шанс, ако той е с нас."

 

"Винаги съм съжалявал, че не играе повече за националния отбор. Всеки в тима съжалява, но няма какво да направим. Той винаги е бил максимално коректен с нас относно своите решения. Винаги сме знаели поне няколко месеца по-рано. Никога не е имало особено дълги дискусии по тази тема", обясни Киудинели.

 

КУПА "ДЕЙВИС" - ЖРЕБИЙ ЗА ПЛЕЙОФИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини