Тим Хенман: Състоянието на британския тенис е срамно



12-04-2013 12:10 | Николай Драганов

Бившият №4 в света Тим Хенман заяви, че състоянието на британския мъжки тенис в момента е "срамно". Хенман бе голямото име на Великобритания преди поява на Анди Мъри, но така и не успя да играе поне финал на турнир от Големия шлем.

 

Според него британците нямат особен шанс да победят Хърватия за Купа "Дейвис", освен ако на корта не излезе световния №2. Преди седмици Анди обяви, че почти сигурно ще бъде на разположение на страната си през септември.

 

"Засега изглежда, че той ще бъде на линия, което оставя шансове на тима. Фактът, че освен него Великобритания няма друг играч в Топ 200 обаче е малко срамен", призна Хенман.

 

22-годишният Дан Еванс попадна в светлините на прожекторите при драматичната победа с 3:2 над Русия през уикенда, но според Хенман 324-тия в света Еванс ще трябва да работи още ужасно много, за да развие таланта си.

 

Самият Еванс призна, че му липсва постоянство, тъй като "не тренира достатъчно активно ден след ден". За него се счита, че има качествата да бъде поне в Топ 100, но Хенман е шокиран от поведението му.

 

"Той е добър атлет, но очевидно му липсва психиката. Със сигурност не може да пробие в Топ 100, ако продължава с подобно поведение и нагласа. Трябва да опита да покаже какъв е потенциалът му. Аз не мога да преценя, той самият също. Единственият начин да го направи е да се отдаде напълно на своята работа, да се труди и тренира на 100%"

 

Втората ракета на Великобритания пък е Джеймс Уард, който е под №217 в света. Джейми Бейкър е 235-ти, Джош Годал е 282-ри, Алекс Богданович и 301-ви, Едуард Кори е 326-ти, Даниел Сметърст е 371-ви и Джошуа Милтън е 379-ти.

 

"Фантастично е, че Анди е №2 в света. Той прави това, което трябва и е страхотен пример за младите", добави Хенман, според когото е едно да играеш няколко дни за страната си, при това пред собствена публика, но съвсем друго да поддържаш високо ниво в продължение на цялата година, за да имаш шанс да прогресираш в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини