ЧРД на Мария Шарапова



19-04-2013 10:57 | Станко Димов

На днешния 19-и април рожден ден празнува една от най-големите звезди на женския тенис – Мария Шарапова. Макар да играе професионално повече от десетилетие, рускинята навършва едва 26 години.

Маша има спечелени 28 титли на единично, като по този показател е на трета позиция сред активните тенисистки, изоставайки само от сестри Уилямс. През 2012-а в Париж Шарапова завоюва т.нар. „Кариерен шлем”, печелейки Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Преди това рускинята вече бе вдигнала трофеите от Australian Open, US Open и Уимбълдън.

През години Шарапова се утвърди като истински боец на корта, способен да осъществи обрат от на пръв поглед невъзможна ситуация. Точно заради това си качество рускинята е част от елитът на женския тенис вече повече от 10 години.

Освен с успехите си на корта, дългокраката блондинка може да се похвали и с много победи извън него. Години наред рускинята е най-търсеният обект от рекламодатели, като спечелените средства от реклама със сигурност са в пъти повече от тези от тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини