Надал: Това не е трагедия, загубих от фантастичен играч (видео)



21-04-2013 20:55

Рафаел Надал претърпя първа загуба в Монте Карло от 2003-а година, след като днес отстъпи финалната битка в надпреварата срещу Новак Джокович. Така бе сложен край на серията му от 46 поредни победи в Княжеството.

До момента Надал има 38 победи и 6 загуби във финали на турнири на клей. Джокович му е нанесъл 3 загуби, Федерер 2 и Орасио Себайос веднъж.

26-годишният испанец вече има пет поредни финали със завръщането си на корта след лечение на травма в продължение на няколко месеца. Следващият турнир за Надал ще бъде в Барселона, където е в серия от 34 поредни победи.

Ето какво сподели Надал на пресконференцията след поражението от Джокович.


Трудно ли е да приемеш загубата след осем поредни триумфа тук?
- Загубих днес. Това е всичко. Това е спортът. Разбира се, предпочитам да бях спечелил, но това поражение не е трагедия. Няма нищо невероятно в случилото се. Погледнете нещата от другата гледна точка - спечелих този турнир осем пъти подред, това е невероятното. Тази седмица бе прекрасна за мен. Резултатите са позитивни, а във втория сет играх най-добрия си тенис. Това ще запомня.


Новак Джокович стартира много силно. Как се чувстваше по време на първия сет? 

- Вярно е, че той започна страхотно, но също се чувствах добре на корта. Усещах добре добре топката и се чувствах надиграван, въпреки че той спечели с 6:2. Във втория сет заиграх още по-добре, направих пробив, поведох в резултата. Още веднъж - щастлив съм от начина, по който играх и от тениса, който показах. Просто имам нужда да бъде напълно здрав, което все още не е факт. Уморявам се по-бързо и ми липсва интензитет.

Как се чувстваш психически?
- Чувствах се добре психически днес, имах желанието и увереността, но Новак беше по-добър от мен и мога само да го поздравя. Надявам се много скоро да получа шанс за реванш.

Монте Карло завърши, мислиш ли вече за "Ролан Гарос" ?
- Всъщност, не. "Ролан Гарос" все още е доста далеч. Искам да се концентрирам върху турнира в Барселона, защото обичам тази надпревара. После пък ни предстоят Мадрид и Рим. Надявам се физическото ми състояние да се подобрява непрекъснато и да бъда готов на 100% за Париж.

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини