Сампрас: Ноле може да подобри рекорда ми за седмици под №1



24-04-2013 20:29

14-кратният шампион в турнири от Големия шлем - Пийт Сампрас се изказа ласкаво за Новак Джокович. Според американеца Ноле може да изравни рекорда му от шест поредни години, в които е завършвал като номер 1 в световната ранглиста. Общо Сампрас е бил лидер 286 седмици.

Сампрас е оглавявал подреждането между 1993-а и 1998-а, подобрявайки предишния рекорд в това отношение, който е на Джими Конърс - 5 поредни години на върха.

"Смятам, че той може да остане продължително на върха. Замислих се затова докато го наблюдавах да печели турнира в Монте Карло.

"Нищо чудно да бъде №1 дълго - 5 или 6 години поред. Реалистично е, стига да остане и здрав," коментира Сампрас.

В момента 25-годишният Джокович завършва като номер 1 в продължение на два сезона.

От своя страна Сампрас базира предположението си на постоянните изяви на Джокович в последните години. Сърбинът има 11 поредни полуфинала в турнирите от Големия шлем и е участвал в 8 от последните 10 финала в тези състезания.

"Той е наистина много добър. Въпреки че в днешно време има много страхотни играчи, едва няколко от тях могат да му се противопоставят.

"Роджър, Рафа и Мъри са единствените, които имат реалистични шансове срещу него. Ако Новак остане здрав, то той ще бъде на върха дълго време. Може да печели както на твърди кортове, на клей и на трева. Виждам го за дълго като №1," обосновава се Сампрас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини