Нови 3-сетови мъки за Мария Шарапова



26-04-2013 18:31 | Станко Димов

Мария Шарапова изигра нов драматичен двубой, който завърши с неин успех. Рускинята се класира за полуфинал на силния турнир на клей в Щутгарт (WTA, Premier), след като се наложи със 7:5, 4:6, 6:4 над друга бивша водачка в ранглистата – Ана Иванович. Срещата между двете продължи повече от два часа, а след нейния край победоносно ръце вдигна шампионката Шарапова.

В първите два сета срещата се развиваше гейм за гейм. В първата част рускинята се оказа по-настойчива в края и след късен пробив поведе със 7:5. Ана Иванович обаче отговори подобаващо и на свой ред стигна до късен пробив, с който си гарантира втория сет. Любопитното е, че при сетбола за сръбкинята Шарапова допусна двойна грешка!

Така се стигна до решителна трета част, чийто старт бе изцяло за Мария Шарапова. След два пробива водачката в схемата поведе с 3:0, но сякаш за да съживи интригата на корта, сръбкинята успя бързо да върне един от пробивите – 3:1.

Ентусиазмът в играта на Иванович обаче бе прекратен с нов пробив за Маша, която дръпна с 4:1. Изненадите не продължиха и сръбкинята изравни за 4:4, но загуби следващите 2 гейма, с което и двубоя. 

Така в рамките на по-малко от 24 часа, Мария Шарапова изигра два 3-сетови двубоя за общо над 5 часа! Рускинята трябва бързо да презареди батериите, защото в събота ще излезе на корта за полуфиналния си двубой в турнира, а нейният съперник ще бъде Ангелик Кербер (Германия, №3), която се наложи в два сета над Ярослава Шведова (Казахстан).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини