Битка на ветеранки във финала на WTA турнира в Маракеш



27-04-2013 23:18

Финалът на турнира в Маракеш ще се превърне в битка на две 32-годишни ветеранки в световния тенис - Франческа Скиавоне и Лурдес Домингес Лино.

Скиавоне, която през този сезон загуби още в първи кръг на 5 от 9-те турнира, в които участва, показа класа тази седмица и още не е загубила сет в надпреварата.

В полуфиналите тя надигра Шанел Скийпърс със 7:6, 6:1.

"Отдавна не съм била на финал, така че съм наистина щастлива. Хубаво е да стигна толкова напред. Ще дам всичко от себе си в последния мач и се надявам да извървя последната крачка," коментира италианката.

Домингес Лино от своя страна надигра Манди Минела след 2:6, 6:0, 6:1. След като загуби първия сет, Лино спечели 12 от следващите 13 гейма до края на срещата.

Интересното е, че Домингес Лино не бе преминавала четвъртфинална фаза на WTA турнир от 2011-а. Тогава тя спечели турнир в Богота.

До момента Скиавоне води на Домингес Лино с 3:1 в преките им сблъсъци. Любопитното е, че общата възраст на двете е 64 години.

Предишният подобен случай бе през 2010-а, когато 40-годишната Кимико Дате-Крум победи 33-годишната Тамарин Танасугарн в Осака.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини