Ивайло Трайков на четвъртфинал след "двоен лешник"



28-04-2013 16:19 | Станко Димов

Бившата първа ракета на България Ивайло Трайков показа, че не е загубил нищо от своите тенис умения. Той се класира на четвъртфиналите на Европейското първенство за ветерани в София по възможно най-убедителния начин.

Участващият във възрастовата група „над 35 години“ Трайков разгроми с 6:0, 6:0 Алия Синанович (Черна гора) на централния корт на Българския национален тенис център.

Ивайло почиваше в първия кръг, така че стигна до четвъртфиналите без загубен гейм. В следващия кръг осмият в схемата софиянец очаква победителя от срещата между №4 Михаел Керсберг (Германия) и Джанлука Аниела (Италия).

В понеделник започва участието си и водачката в световната ранглиста Цветелина Николова. Тя се състезава по принцип в група „40+“, но поради липса на тенисистки в нея трябваше да „слезе“ при 35-годишните.

Пловдивчанката Николова, която е бивша държавна шампионка и състезателка за „Фед къп“ ,е водачка на групата, в която най-сериозна опонентка изглежда друга българска националка – Биляна Павлова.

В турнира на двойки на европейското ще участват още редица родни тенис звезди от близкото минало. Сред тях личат имената на Любомира и Теодор Бачеви и Иво Братанов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини