Джокович може да е едва 6-ият играч с 3 сезона поред като №1



30-04-2013 16:33

Ако и през този сезон Новак Джокович успее да завърши годината като лидер в световната ранглиста, то той може да се превърне в едва шестия състезател успял да се задържи на тази позиция в три поредни години (след 1973).

За последно това успя да стори Роджър Федерер, който бе на върха между 2004-2007-а.

Останалите, които са сторили това в продължение на три или повече години са: Пийт Сампрас (6 сезона), Джими Конърс (5), Джон МакЕнроу (4) и Иван Лендъл (3).

Според опитен специалист като Брад Гилбърт ни очаква най-напрегнатата и оспорвана част от сезона и в нея до голяма степен ще се реши кой ще бъде лидер в края на годината.

"За мен това е най-сложната част от сезона. Има два "Мастърс 1000", "Ролан Гарос", Уимбълдън... само това са 6000 точки за разпределяне. Вероятно сега ще се реши кой ще завърши като номер 1. Джокович е в добра позиция засега, но ще бъде много оспорвано," смята Гилбърт.

"За Роджър Федерер ще бъде по-трудно, тъй като той няма титла тази година и вече не играе толкова турнири като преди. Ще му бъде наистина трудно да се върне на първото място," твърди още Гилбърт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини