ЕП за ветерани: Ще имаме титла на смесени двойки



30-04-2013 19:12 | Станко Димов

Янаки Янакиев и Анатоли Стоянов се класираха за финала на мъжките двойки в група 35+ на Европейското първенство по тенис за ветерани, което продължава до четвъртък на кортовете на Българския национален тенис център "Карлсберг" и СК "Дема" в София.

В полуфинален мач двамата разгромиха Фойчик (Полша) и Мелечиу (Румъния) с 6:0, 6:3. За съжаление финалът в надпреварата няма да е изцяло български, след като в другия полуфинал Иво Братанов и Александър Илиев отстъпиха пред поставените под №1 германци Долбеа и Мюлер с 3:6, 2:6.

При мъжките двойки 45+ Теодор Бачев и Явор Йосифов стартираха с убедителна победа над шведите Хедман и Олсон с 6:1, 6:4 и утре ще играят срещу испанците Баильо-Корал и Гранеро за място във финала. Утре за място във финала на двойки, но в групата 55+, ще се борят Иван Запрянов и Георги Тодоров, които обаче имат много тежка задача срещу водачите в схемата Раймакерс (Холандия) и Ридерер (Австрия).

Шанс за класиране за финала на двойки има и Иван Филев, който е в тандем с руснака Анатоли Минкевич в група 60+. България ще има шампиони на смесени двойки 35+, след като Биляна Павлова и Слави Делчев се класираха за финала след две убедителни победи в предварителната си група - над Шваб-Зелинка (Австрия) и Чечи (Италия) с 6:3, 3:0 и отказ и над Седон-Браун (Белгия) и Николай Илиев с 6:0, 6:1.

В другата предварителна група за първото място утре ще спорят Любомира Бачева и Теодор Бачев срещу Цветелина Николова и финландеца Алек Архо-Хаврен. Първият шампион поединично на Европейското първенство по тенис за ветерани в София стана шведът Ролф Вестман във възрастова група мъже 75+. Той спечели и трите си срещи без загубен сет. На второ място остана чехът Ладислав Висоцки, а с бронз е полякът Александър Денка.

Утре ще бъдат определени шампионите в още девет възрастови групи поединично, а в една от тях финалът е изцяло български. При жените 35+ Цветелина Николова и бившата националка за "Фед Къп" Биляна Павлова не само нямат загубен сет от началото на първенството, но и двете са загубили по по-малко от пет гейма. Двубоят между тях е не преди 13.00 ч. на корт №6 в Българския национален тенис център "Карлсберг".

Утре ще станат ясни и шампионите в две групи при мъжките двойки и четири на смесени двойки. Мачът на Янакиев и Стоянов за титлата в категория 35+ е не преди 14.00 на централния корт на БНТЦ. Сред другите очаквани с голям интерес срещи е полуфиналният двубой на Ивайло Трайков срещу водача в схемата Даниел Долбеа при мъжете 35+ поединично.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини