Навратилова ще коментира "Ролан Гарос" и "Уимбълдън"



09-04-2010 13:43 | Станко Димов

Мартина Навратилова потвърди, че ще бъде коментатор на Откритото първенство по тенис на Франция - "Ролан Гарос", въпреки заболяването си от рак на гърдата.

 

53-годишната Навратилова, която е сред най-успелите в историята на женския тенис, се чувства добре физически и ще пътува за Париж в края на следващия месец. Тя е категорична, че не очаква 6-седмичната лъчева терапия, на която ще се подложи, да се окаже пречка пред ангажиментите й.

 

"Животът ми не се е променил. Разликата в момента е, че трябва 6 седмици да бъда на едно място и да се подлагам на терапия", сподели Навратилова.
"Все още играя хокей. Този уикенд ще изляза и на корта, а освен това ще коментирам "Ролан Гарос" и Уимбълдън".

 

Навратилова, която спечели 18 титли на сингъл от Големия шлем преди да се откаже от тениса през 2006 година, разкри тази седмица, че е била диагностицирана с рак на гърдата. Първоначално тя не е искала да обявява публично неприятната новина, но в последствие е променила решението си, за да помогне на други жени. Както е известно, ако болестта бъде открита в ранен стадий е напълно лечима.

 

"Това не е като да дам интервю след някой тенис мач. Този път ставаше въпрос за рак на гърдата, за нещо, което е в тялото ми. Беше много трудно, но се надявам, че ще помогна на други жени да се излекуват", каза Навратилова.

 

Голямата шампионка е категорична, че сезонът в тениса трябва да бъде съкратен и даде пример с контузиите на Рафаел Надал.

 

"Погледнете Надал. Той е момче със страхотна физика, но въпреки това не може да се справи с натоварването. Миналата година не успя да играе на "Уимбълдън", където имаше да защитава титла. Играчите се подгалагат на огромни натоварвания. Определено мисля, че сезонът трябва да бъде съкратен", каза Навратилова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини