Вавринка обърна испанец в Ойераш



03-05-2013 11:30 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в основната схема на турнира от категория ATP 250 в Оейраш (Португалия) Станислас Вавринка постигна трудна победа с 2:1 сета срещу Алберт Рамос във втори кръг.

 

Швейцарецът се наложи с 1:6, 6:3, 6:4 и се класира за четвъртфиналите, където го очаква една от изненадите на турнира до този момент Гастао Елиас. Играещият с "уайлд кард" представител на домакините отстрани в първи кръг седмия поставен Орасио Себайос, а вчера се наложи след 3:6, 6:1, 6:4 и над Денис Истомин. Елиас е на 22 години и се намира под №113 в ранглистата, като това е и най-високата му позиция.

 

Мачът на Вавринка срещу Рамос започна с много слаб първи гейм, в който швейцарецът успя само веднъж да спечели подаването си и след точно 25 минути губеше със сет на нула. Една-единствена точка за пробив в четвъртия гейм на втората част реши изхода в полза на Вавринка във втория сет и след 6:3 резултатът бе изравнен. Швейцарец проби за 2:1 в третия сет, а при 3:5 пропусна четири мачбола на сервис на Рамос. В следващия гейм пък испанецът стигна до преднина от 0:40, но пропиля и трите си шанса за връщане на пробива и напусна турнира.

 

Далеч по-лесни победи записаха осмият поставен Томи Робредо, който се наложи с 6:4, 6:4 над Робин Хаасе и третият в схемата Андреас Сепи, който надигра с 6:4, 6:0 Алехандро Файа. Робредо и Сепи се изправят един срещу друг в следващия кръг, а победителят от този мач ще срещне Давид Ферер или Виктор Ханеску на полуфинал.

 

Фаворитът в долната част на схемата Вавринка пък очаква четвъртия поставен Фабио Фонини и младата испанска сензация Пабло Карено Буста, стига разбира се преди това да се справи с Елиас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини