Федерер се завърна убедително след почивката (видео)



07-05-2013 17:46

След близо два месеца отсъствие от кортовете, Роджър Федерер стартира "Мастърс 1000" в Мадрид с победа 6:3, 6:3 над №48 Радек Щепанек. Това бе общо 12-а победа от 14 двубоя с чеха.

В първия сет Федерер бе повече от убедителен. Той имаше нужда от един пробив, за да затвори в своя полза. При свой сервис швейцарецът нямаше особени проблеми като вкара 70% първи начален удар, което улесни задачата му. На Фед се наложи да спаси две точки за пробив преди да затвори с 6:3.

Федерер продължи да доминира на корта и още с началото на втората част проби за 2:1 в своя полза. Той убедително дръпна с 5:2, но при този резултат Щепанек успя да върне единия пробив след маратонски гейм. Все пак бившият номер 1 не допусна изненада и затвори с 6:3.

В трети кръг Федерер ще играе с победителя от двойката между Кей Нишикори и Виктор Троицки.

"Знаех, че ще бъде трудно. Щепанек е много добър играч и се представи добре. Като цяло съм доволен от представянето си, успях да контролирам мача.

"Много съм доволен от първия си мач след толкова дълго отсъствие. Надявам се да играя по-добре в следващия кръг.

"Иска ми се да играя възможно най-дълго. През тази година... за първи път от 1997-а може би успях да прекарам близо седем седмици вкъщи," коментира Федерер.

ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини