Българки на финал на международния турнир в Свиленград



09-05-2013 14:23 | Станко Димов

Отлично се представят българите на турнира от календара на Тенис Европа за юноши и девойки до 14 години, който се провежда в Свиленград. Водачките в схемата на двойки Зиновия Ванева и Изабел Николаева (на снимката) се класираха на финала.

Двете националки се наложиха на полуфинала над друг наш дует - Симона Борисова и Гергана Топалова, с 6:4, 6:3. В спора за титлата Ванева и Николаева ще играят с №4 в схемата Казацу и Маре от Румъния.

На единично до четвъртфиналите достигнаха Николаева, Ванева и Топалова. Втората поставена Изабел Николаева победи Ванеса Рауца от Румъния с 6:3, 1:0 и отказване на съперничката.Следващата съперница на левичарката от ТК "Банкя" е №6 Селма Кадар, която също е от Румъния.

Третата Зиновия Ванева победи гръцката квалификантка Евангелия Кокинаки с 6:2, 6:1. На четвъртфинала пловдивчанката, която влезе в отбора на Европа, излиза срещу румънката Рамона Киву, пета в схемата.

Осмата поставена Гергана Топалова надигра Виктория Веселинова от Македония с 6:3, 6:1 и играе с №4 Мария Галий от Русия.

При юношите пловдивчаните Калоян Димитров и Данко Йорданов са също четвъртфиналисти. Вторият в схемата Димитров беше категоричен срещу румънеца Рарес Манду - 6:1, 6:1 и ще играе с неговия сънародник и поставен под №8 Андрей Холбан.

Непоставеният Йорданов отстрани четвъртия Александър Джима от Румъния с 6:3, 6:2 и в четвъртък среща седмия в схемата Бекир Коскун от Турция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини