Стоичков: Отивам в Мадрид, ако Григор достигне до финала09-05-2013 17:48 | Станко Димов

Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков засипа с похвали Григор Димитров. Камата, както е известен бившият нападател на Барселона сподели, че ще пътува за Мадрид в неделя, ако Гришо успее да стигне до финал.

Стоичков не се съмнява, че младата звезда на българския тенис тепърва ще печели подобни големи двубои, като този с Новак Джокович във вторник вечерта. 

„Една изключителна победа. Той е момче, което е тръгнало от там, от където и аз съм тръгнал горе-долу. Няма да се учудя и днес с този характер да победи. В неделя съм свободен и мога да отида да го гледам на финала. Това му го пожелавам, защото Григор много пъти е идвал в Барселона, много пъти сме го гледали от дете, но вече Гришо стана Григор", коментира Стоичков.

„Димитров постави първия камък в основата на неговите успехи. Въобще не се съмнявам, че преди да навърши 27-28 години, които са силните години за тениса, ще влезе в десетката. От тук нататък е важно да си намери добър треньор по физическа подготовка.

Дано да заякне още малко, от кръста на горе е много як, но надолу - тези крампи, които ги получава - направи ни на всички впечатление, не е от умора, а може би от голямото притеснение, че излиза срещу големи знаменитости. Но това го отдавам на неговата младост”, каза още Стоичков.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини