Трима национали започват в Carlsberg Сup в Пловдив



10-05-2013 16:55 | Станко Димов

В събота на кортовете на ТК „Локомотив” в Пловдив започват квалификациите на първия международен тенис турнир за мъже от календара на ITF Carlsberg Cup, който е с награден фонд 10 000 долара. За втора поредна година ще има три фючърса под това име. След Пловдив е състезанието във Варна от 20 май (ТК „Черно море Елит”), а от 27 май стартира основната схема на турнира на кортовете на БНТЦ „Карлсберг” в София.

Трима национални състезатели от отбора, който победи Естония с 3-0 през април за Купа „Дейвис”, ще участват в турнирите. Това са втората ракета на България Александър Лазов, Димитър Кузманов и Валентин Димов. Те започват в основната схема като Лазов ще бъде поставен под №3, а Кузманов ще бъде пети в нея.

„Уайлд кард” за турнира в Пловдив получиха Серафим Грозев, Петър Атанасов и Фердун Шефкедов. В квалификациите ще участват общо 27 български тенисисти. Сред тях личат имената на Петър Трендафилов, Динко Халачев, Пламен Милушев, Андрейс Нейков и др.

На турнирите Carlsberg Сup ще стане и дългоочакваното завръщане в тениса след наказание на Димитър Кутровски. Софиянецът получи „уайлд кард” от Българската федерация по тенис за фючърсите във Варна и в София. Санкцията на Кутровски изтича на 14 май.

Водач в схемата на първия турнир е боснецът Дамир Джумхур. Той е на 20 години от Сараево и е национал на страната си за Купа „Дейвис”. В момента Джумхур е №259 в световната ранглистата, но е достигал до 204-о място.

Супервайзър на фючърсите е Веселина Донева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини