Световната №1 ще брани титлата си в Мадрид



11-05-2013 13:36 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс се класира за втори пореден път на финал в турнира от категория Premier в Мадрид, а това стана след успех със 7:5, 6:2 над Сара Ерани (Италия).

 

Американката ще защитава титлата си от миналата година и първото си място в ранглистата на финала, а за да има шанс да я измести от върха, Мария Шарапова ще трябва да надиграе малко по-късно днес Ана Иванович, а след това да спечели и трофея.

 

Първата част на днешния първи полуфинал при жените се протече при активна размяна на грешки от страна на сервиращите. Още в третия гейм Серина допусна изоставане но 0:40, успя да се спаси, но при четвъртия опит Ерани проби. В следващия гейм италианката на свой ред спаси два брейкбола и все пак поведе с 3:1, но в шестия гейм Серина се възползва от третата си точка за пробив в мача и изравни.

 

Вместо да поведе обаче, тя отново изгуби подаването си за 3:4, но след нов оспорван и дълъг гейм това стори и италианката - 4:4. Двете най-после си размениха три бързи гейма за 6:5 в полза на Серина, когато тя отново натисна и след най-дългия гейм в мача и при четвъртия си сетбол поведе след 7:5.

 

Още в първите два гейма на втория сет, двете си размениха пет точки за пробив, но все пак до такъв не се стигна. Серина проби първа за 3:1, което изглежда отчая италианката, която успя да вземе още само един гейм, а при 5:2 се пречупи още веднъж, загуби подаването си на 0, а с това и мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини