Вавринка пред Tennis24.bg: Не съм лош човек, дано публиката ме подкрепя



12-05-2013 12:17 | Станко Димов

28-годишният Станслас Вавринка бе много щастлив след победата си над Томаш Бердих. Швейцарецът бе така любезен и с удоволствие отговори на няколко въпроса на кореспондента на Tennis24.bg в Мадрид Златка Замова.

„Труден мач беше и този, Томаш е здрав играч, отлично сервираше и ме пресираше много. Имах късмет в третия сет, обръщайки от 2:4 спасих 2 брейкбола и се върнах в мача. Казвах си трябва да направя всичко да взема тази победа, да го натисна. Знае, че показвайки, че мога да бъда тук отново и отново, той ще стигне до грешка. Така и стана и започнах да играя по-агресивно. Не бих могъл и да мечтая за по-добър финал, срещу най-добрия на клей Рафаел Надал и то в Мадрид!”

На вметката на Tennis24.bg, че Рафа е известен със способността си да обръща невъзможни мачове и очакванията на всички за интересна битка на финала, Вавринка добави:

„Рафа е невероятен, трудно е да го победиш, особено на червено. Завърна се през февруари и вече спечели няколко турнира. Надявам се да направим добър мач”.

После той бе попитан за кондицията си и дали мисли, че ще има поддръжка от фенове на финала:

„Нощта след победата над Симон бе къса, спах малко и трябваше да ходя при лекаря да ми даде медикаменти за възстановяване. Учудващо, но съм добре физически, свеж, въпреки серията от 9 мача през тези почти 2 седмици. По-скоро днес имах чувството на психическа умора, бях по-бавен в реакциите си, в мисленето на корта и вземането на решение. Утре за Рафа ще са сигурно 100% от публиката, без моя треньор. Дано ме подкрепят и мен фенове, надявам се имам, не съм лош човек”, пошегува се дори натурализираният швейцарец, чийто треньор както и на Григор Димитров е бившият шведски топтенисист Магнус Норман.

„Може би беше най-успешният ми мач в кариерата, все пак съм на финал. Уверен съм, че ще имам своите шансове и дано да ги оползотворя”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини