Шарапова потегли успешно към нова титла в Рим



15-05-2013 18:59 | Николай Драганов

Мария Шарапова записа победа в първия си мач от тазгодишното издание на турнира в Рим. Актуалната носителка на трофея се наложи с 6:2, 6:2 над преминалата през квалификациите испанка Гарбине Мугуруса за 64 минути.

 

Първата част бе равностойна до 2:2, когато Шарапова осъществи два пробива и не сгреши от начален удар за 6:2. Серията и се покачи на 7 поредни гейма след пробив в началото на втория сет затвърден за 2:0. В края на сета при 2:4 Маша осъществи още един, а малко след това се поздрави с успеха.

 

Съперничка на Шарапова в трети кръг ще бъде новата голяма надежда на американския тенис Слоун Стивънс, която се наложи далеч по-трудно с 4:6, 6:3, 6:2 над Кики Бертенс от Холандия.

 

Днешната победа бе под №11 подред за Шарапова в Рим. Маша е шампионка от италианската столица през 2012 и 2011-та година.

 

След като отпадна рано и в Мадрид, ново разочарование претърпя Агниешка Радванска, която отстъпи на Симона Халеп след 7:6(2), 6:1, 6:2.

 

"Екзекуторката" на Цветана Пиронкова Йелена Янкович също записа победа - над Бояна Йовановски с категоричното 6:2, 6:0. В следващия кръг сръбкинята ще срещне Ли На, която надигра своята сънародничка Чзе Чжън с 6:3, 6:1.

 

Денят беше добър и за домакините от Италия, тъй като Сара Ерани и Роберта Винчи записаха успехи съответно над Кристина МакХейл и Настася Бърнет.

 

Напред продължават още Мария Кириленко, Доменика Цибулкова, Саманта Стосър и Карла Суарес Наваро, а тази вечер първият си мач в Рим ще изиграе и световната №3 Виктория Азаренка, която се изправя срещу Юлия Гьоргес.

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ СРЯДА

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини