Пиронкова пак наказа Каролина Шпрем



11-04-2010 19:07 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова се класира за финалния кръг в квалификациите на силния турнир в Барселона, който е с награден фонд от 220 хиляди долара.

Българката разгроми своята "клиентка" Каролина Шпрем с 6:1, 6:4 и продължава да демонстрира добри игри в последния месец.

Това е втората и победа на клей през сезона и втора за днешния ден. По-рано тя победи и Марта Домаховска с 6:0, 6:3.

Цвети постигна 4-а победа от 6 мача с Шпрем. За последно двете играха през миналия месец в квалификациите на турнира в Маями и българката спечели със 7:6(3), 6:1. Тогава тя отмъсти на хърватката, която пък победи детето-чудо на българския тенис Виктория Томова.

 

Първият сет бе рецитал за Цвети, която даде едва 6 точки на Шпрем при сервис на хърватката. Два пробива бяха напълно достатъчни за убедителното 6:1.

Българката почна с пробив втората част, но оттам и двете имаха огромни проблеми при свой сервис. Цветана вкара общо 38% от своето подаване и това я затрудни максимално. Двете си направиха общо 7 пробива, но 1 повече за нашето момиче, което се оказа решаващо - 6:4.

Следващата съперничка на Пиронкова най-вероятно ще бъде втората поставена в схемата на квалификациите Татяна Малек от Германия. Тя ще играе малко по-късно със Силвия Солер-Еспиноса.

Дотук Пиронкова прибира 860 долара и 10 точки, които ще се увеличат, ако влезе в основната схема в Барселона.








Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини