Шарапова и Уилямс отново безгрешни в Рим



17-05-2013 09:01 | Николай Драганов

Мария Шарапова записа своята 12-та поредна победа на силния турнир в Рим, след като в двубой от трети кръг на тазгодишното издание на надпреварата се наложи с 6:2, 6:1 над Слоун Стивънс (САЩ).

 

Маша пречупи ентусиазма на своята млада американска съперничка точно за 80 минути, като загуби подаването си един единствен път в средата на първия сет. В следващия кръг рускинята ще се изправи срещу Сара Ерани, която отстрани Мария Кириленко 6:3, 2:0 и отказване.

 

По традиция Шарапова бе помолена да се разпише върху камерата след успеха, а от своя страна рускинята продължи своята лична традиция да използва тази възможност за отправяне на послание. След като преди няколко дни в Мадрид Шарапова написа "Как ни спипахте", визирайки снимките между нея и Григор Димитров, вчера Маша написа "Пожелай си нещо", очевидно по повод рождения ден на Гришо.

 

На пътя на трета поредна титла за Шарапова в Рим по всяка вероятност отново ще застане световната №1 Серина Уилямс, който също бе повече от категорична в своя мач от трети кръг. Американката се наложи с 6:0, 6:1 за 66 минути над Доменика Цибулкова.

 

Уилямс е в серия от 21 поредни победи, 13 от които на клей и ще се опита да продължи това страхотно представяне, за да спечели втора титла от този турнир след тази през далечната 2002-ра година. На четвъртфиналите Серина ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро.

 

Напред продължава и Виктория Азаренка, която отстрани Аюми Морита (Япония) след 6:1, 2:0 и отказване на японката. В следващия кръг доскорошната №1 ще се изправи срещу Саманта Стосър, която отстрани в три сета Петра Квитова - 7:5, 2:6, 6:1. При евентуална победа над Квитова, Азаренка ще се изправи срещу Шарапова или Ерани.

 

"Екзекуторката" на Цветана Пиронкова в Рим Йелена Янкович, която е шампион от 2007-ма и 2008-ма година, се наложи със 7:6(2), 7:5 над Ли На. Именно Янкович е възможен съперник за Серина Уилямс на полуфинал, но преди това сръбкинята ще трябва да се справи със Симона Халеп. 

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини