Серина на шести финал след поредната лекция в Рим



Серина на шести финал след поредната лекция в Рим
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-05-2013 14:10 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс продължава повече от уверения си поход към пета титла през 2013-та година, след като в полуфинал двубой от силния турнир в Рим се наложи с 6:3, 6:0 над Симона Халеп (Румъния).

 

С 23-тата си поредна победа и 15-та само на клей, Уилямс се класира на шестия си финал за годината, като само в Доха тя допусна поражение с пряка битка за титлата от Виктория Азаренка.

 

В трети пореден мач Серина печели сет на нула, след като стори това и срещу Карла Суарес Наваро и Доминика Цибулкова. В четири мача от началото на турнира, американката е загубила едва 10 гейма.

 

На финала Серина очаква победителката от мача между Сара Ерани и Виктория Азаренка, които играят по-късно днес. Ако успее да триумфира в този мач, Уилямс ще грабне втори трофей от Рим след онзи през далечната 2002-ра година.

 

В днешния първи сет американката имаше може би най-големите си затруднения от началото на турнира и за първи път изгуби три гейма в един сет. Още в първия си сервис гейм тя спаси точка за пробив, а във втория бе пробита за 1:2. Отговорът бе четири поредни гейма с два пробива, а малко по-късно и успех с 6:3.

 

Във втората част Уилямс изнесе поредната си лекция на корта, не допусна нито една точка за пробив, взе всичките подавания на Халеп и логично се поздрави с успеха, който бе с цената на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини