Сензационен шампион в Хюстън



12-04-2010 02:48 | Николай Драгиев

Участвайки в първия си финал от повече от 3 години Хуан Игнасио Чела триумфира на клея в Хюстън (САЩ). Аржентинецът се справи с 5-7, 6-4, 6-3 с местната звезда Сам Куери, въпреки че бе смятан за аутсайдер в двубоя.

Това пета титла на клей от 10-ия финал въобще за Хуан Игнасио. За последно той спечели срещу Карлос Моя през 2007 отново на червено в Акапулко. За успеха си той получава 80 хиляди долара и 250 точки, които го изстрелват с 30 места в ранглистата от 80-о до 50-о място. Най-доброто постижение на ветерана е 15-о място през юли 2008 г.

Куери от своя страна започна по-добре от специалиста на клей. Един пробив му бе достатъчне да затвори първата част със 7:5. После обаче изтърва шансове за пробив във втората и го загуби с 4:6.

Американецът пак почна по-добре решителния трети сет, но аргументите му се оказа твърде слаби. Въпреки ранен пробив, той се пропука и Чела се възползва от това, за да приключи мача след 2 часа и 24 минути игра.

По пътя към триумфа Чела спечели престижни победи над Едуардо Шванк, Орасия Зебайос и срещу шампиона от миналия сезон Лейтън Хюит.

Сам Куери пък отново се провали в мач за титла. Все пак през този сезон той има едно отличие - в Мемфис, където победи Джон Иснър. В Лос Анджелис и Лас Вегас са останалите му две турнирни победи. За сметка на това обаче и 4 загуби във финални мачове.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини