Пьотър Вожняцки: Оттеглям се, търсим треньор на Каролина



26-05-2013 13:29 | Станко Димов

Бившата №1 в света Каролина Вожняцки се намира в доста тежко състояние. Датчанката е в серия от 5 последователни загуби, като започва участието си на „Ролан Гарос” без спечелен двубой на клей през сезона.

След като през последната година опита да работи с няколко треньора за по няколко месеца, Каро Вожняцки реши отново да се довери на своя баща Пьотър и да тренира само с него. По всичко личи обаче, че този път това ще се промени и блондинката ще има постоянен треньор, който няма да бъде нейният баща.

„Работим с няколко съветници, които ни помагат. Това обаче ще се промени съвсем скоро. Целта ни сега е да изберем подходящият човек, на когото имаме най-голямо доверие, да тренира Каролина. Става въпрос за постоянен треньор, не за временен”, коментира Пьотър Вожняцки.

Миналата година за кратко Вожняцки работи с Рикардо Санчес и Томас Йохансон. Това обаче не доведе до желание резултат и датчанката реши да се довери пак на баща си. „Това, което се случи миналата година не промени нищо. Ние имаме нужда от фундаментално промени. Аз трябва да си остана у дома и да гледам двубоите на Каролина по телевизията. Може би ще я придружавам на няколко турнира, но само толкова. Тя има нужда от нов и постоянен треньор. Време е да се оттегля.

Новият треньор ще понесе пълната отговорност, аз няма да се бъркам в работата му. Искам да изберем някого, с когото тя ще бъде до края на кариерата си, а не просто за този сезон. Каролина е достатъчно зряла, за да направи сама избора. Знам, че няма да й бъде лесно, защото ще трябва да се спре на някой, който я познава не само като играч, но и като човек”, коментира Пьотър Вожняцки.

В първи кръг на „Ролан Гарос” Каролина Вожняцки ще се изправи срещу Лора Робсън. Въпреки, че датчанката е №10 в света, а британката №37, букмейкърите дават предимство на Робсън за този двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини