Азаренка: Здрава съм, мисля ден за ден



29-05-2013 16:36 | Станко Димов

Виктория Азаренка бе една от потърпевшите заради дъжда над Париж, който отложи двубоя й от първи кръг на „Ролан Гарос” с ден. В сряда Вика все пак излезе на корта и се наложи с 6:1, 6:4 над Елена Веснина, с която в близкото минало играха на двойки. След успеха Вика се отби в студиото на „Евроспорт” в Париж и даде интервю за Барбара Шет.

„Дъждовната пауза и отлагането на двубоя не са проблем за мен. Все пак съм доволна, че днес успях да изиграя двубоя си. Определено Елена Веснина е една от най-трудните съпернички за първи кръг. Честно казано бях изненадана, че ще играя срещу нея. Мислех, че ще попадне сред поставените. С нея се познаваме много добре, играли сме дойки тук в Париж. Опитах се да бъда концентрирана през целия двубой. Във втория сет играта беше доста равностойна. Като за първи кръг съм доволна от себе си”, коментира Азаренка.

„През последните години работих много върху сервиса си и мисля, че подобренията се виждат. Веснина играе много двойки и знаех, че има отличен ретур. Точно затова бе много важно да имам силен начален удар, особено във важните точки. Трудно е да играеш срещу някой, който те познава толкова добре. Когато си на корта емоциите остават на заден план”.

От началото на годината Азаренка се оплакваше от контузии, заради които пропусна доста турнири. Ето какво каза по този въпрос бившата №1 в света.

„Чувствам се добре, дотук всичко е наред. Знам какво трябва да правя, за да не чувствам болка в крака. Никога не се знае кога травмата може да се обади пак. Мисля, че се подготвих добре за турнира. Направих силен турнир в Рим и се чувствам готова. Моята цел бе да си върна ритъма и мисля, че се справих. Мисля ден за ден. Ако утре се наложи пак да изляза на корта – няма проблем. Е, няма да е най-добрият старт на турнира, но какво да се прави”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини