Ноле: Мога да бия Надал!



13-04-2010 01:44 | Николай Драгиев

Новак Джокович е повече от уверен, че може да победи Надал в Монте Карло. И тази му вяра се дължи на... загубата му от Рафа във финала през миналия сезон на същия турнир. Тогава Ноле падна след 3/6, 6/2, 1/6, но показа отлична игра.

"Именно в този двубой, усетих че мога да го бия на клей. Играл съм много пъти с него на червено, но този път усетих признаци на слабост. Никога преди това не съм бил близо до победа. В този случай обаче силите бяха изравнени," спомни си Джокович.

Малко по-късно - в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид, Ноле бе още по-близо до мечтания триумф, но изпусна няколко мачбола и в крайна сметка падна с 6/3, 6/7(5), 6/7(9).

"Такава загуба не се забравя. Тази е една от тях. Бях толкова близо до победата и след това 2-3 месеца не можах да приема какво се е случило," призна си още той.

"Искам да спечеля в Монте Карло, бях близо миналия сезон. Ако мога да избирам обаче, ще си избера да триумфирам на "Ролан Гарос"."

"В Монако се чувствам като у дома. В свободното си време често съм тук. Условията ми харесват, настилката ми пасва. Уверен съм, че се подготвих добре и ще се представя силно. Израствам на клей, това е сигурно," анализира Новак.

"В днешно време все повече са играчите, които мислят, че могат да бият Рафа. Особено на хард. През миналата година той падна само два пъти на клей, така че не мисля, че е в слаба форма. Аз обаче мога да победя всеки, ако покажа най-доброто от играта ми.

Французин ще е първият съперник на Ноле в Монте Карло на старта. Това ще бъде или Флорен Сера, или Стефан Робер.

 


NADAL vs DJOKOVIC - 2 BEST POINTS




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини