Три от три за Маестрото



31-05-2013 17:00 | Станко Димов

Роджър Федерер продължава отличното си представяне на „Ролан Гарос”. Швейцарецът се класира за четвърти кръг без загубен сет, след като в двубоя си от трети кръг се наложи с 3:0 сета над един от местните представители Жулиен Бенето. В отделните части 6:3, 6:4, 7:5.

Очаквано организаторите поставиха двубоя между двамата да се играе на централния корт „Филип Шатрие”, а надеждите към Бенето бяха големи, тъй като по-рано през годината той успя да победи швейцареца, при това на любимите му твърди кортове в зала.

Днешният двубой започна много обещаващо. С пробив на старта Жулиен Бенето успя да поведе с 2:0 и даде сигнали, че ще затрудни Федерер. Да, ама не. След колебливите първи 10 минутки, швейцарецът напипа убийствен ритъм и с лекота обърна съперника си – 6:3. През втория и третия сет Федерер почти не даваше точки на съперника си при свой сервис, което му позволяваше търпеливо да изчака своя момент за пробив. По един такъв във сет №2 и №3 се оказаха напълно достатъчно за Маестрото да се класира за четвърти кръг.

„Обичам да играя на този корт, оценявам всеки един момент, в който съм на него. Благодаря за подкрепата. Бенето ме е побеждавал 2 пъти, мисля, че днес не показа най-добрата си игра, не беше в добра форма. Опита се да се бори, но не се получи. Мачът не беше лесен за него. За мен нещата се получиха много добре”, коментира Федерер в интервюто на корта.

В следващия кръг шампионът от 2009-а може да се изправи срещу друг французин – Жил Симон. Ето какво каза Федерер по този повод.

„Жил е първокласен играч, в миналото съм имал проблеми с него. Много неща зависят от условията, на които ще се играе двубоят. Надявам се на малко по-топло време. Ще гледам неговия мач, ще се радвам ако спечели. Мисля, че всички очакват точно това”.

Другият тенисист, който е сигурен за участието си в четвърти кръг, е Давид Ферер. Испанецът е в една част на схемата с Федерер, като двамата могат да се срещнат на полуфинал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини