Надал бесен на организаторите: Програмата е пълна шега!



31-05-2013 17:48 | Станко Димов

Дъждовният четвъртък не само обърка плановете на организаторите, но вбеси и голяма част от тенисистите. Един от тези, които не скриха гнева си, бе 7-кратният шампион в Париж Рафаел Надал.

Испанецът се изказа остро срещу решението на домакините да поставят двубоя му с Мартин Клизан да бъде трети по програма на корт „Сюзан Ленглен”. За жалост на Рафа, в четвъртък изобщо не се стигна до неговия двубой, като на този корт успяха да се изиграят само срещите на Григор Димитров и Виктория Азаренка.

В петък Рафа все пак излезе на „Сюзан Ленглен”, този път като първи мач от програмата и се наложи с 3:1 сета над Мартин Клизан. Неговият следващ съперник – Фабио Фонини обаче успя да си свърши работата още в четвъртък и на практика получи ден повече за почивка, преди двамата да се срещнат в събота в пряк двубой.

Ето какво каза Надал по случая.

„Програмата беше объркана (за четвъртък), определено беше лошо решение (да играе трети двубой на корта). Днес трябваше да играя 3 часа, а в същото време моят следващ съперник стоя в съблекалнята и спокойно гледа телевизия.

Не може да играеш трети кръг, когато следващият ти съперник играе още втори кръг. И какво беше обяснението? Че трябвало да играят и двойки! Това е пълна шега”, коментира Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини