Джокович с 16-и пореден четвъртфинал в Големия шлем



03-06-2013 16:41

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за своя 16-и пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. Това стана след успех с 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 над №19 Филип Колшрайбер над два часа и половина битка.

Джокович не започна особено убедително първия сет от битката с Колшрайбер. Той допусна да бъде пробит в петия гейм. След това Колшрайбер спаси две точки за връщане на пробива и успя да затвори - 6:4.

Отговорът на световния номер 1 бе категоричен - той дръпна бързо с 4:1 във втория. Въпреки някои трудности след това Ноле не допусна нова изненада и изравни сетовете с 6:3 в своя полза.

Джокович продължи да доминира на корта и проби още в третия гейм на следващия сет, което сякаш прекърши неговия съперник. Ноле спечели 80% от точките дори при свой втори сервис, за да затвори с 6:4.

В четвъртия сет Джокович осъществи два пробива и продължи да доминира на корта за 5:2. Колшрайбер върна един от тях, но силите му в този мач стигнаха единствено дотук.

Така за място в полуфиналите Ноле ще спори с други немски представител - опитният Томи Хаас. До момента Джокович води с 4:3 в преките срещи с Хаас.

Германецът обаче спечели последния им сблъсък - в Маями тази година. Другите два успеха на Хаас са на трева - през 2009-а в Хале и Уимбълдън. Интересното е, че Хаас е първият представител на своята страна, който стига толкова напред в турнира от 1996-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини