Кузманов ще защитава честта на България в "Пловдив къп"



Кузманов ще защитава честта на България в "Пловдив къп"
Свързани играчи
Тагове
13-04-2010 13:17 | Станко Димов

Тенисист № 1 на Европа до 16 години през миналия сезон Димитър Кузманов-Мико е поставен под № 3 в основната схема на турнира на ITF за юноши до 18 години “Пловдив къп”, който е от трета категория на Международната федерация по тенис и ще се проведе от 19 до 25 април на кортовете на ТК Локомотив (Пд).

 

Пред Мико, който е под № 200 в световната ранглиста до 18 години, са единствено Лиам Броуди (Великобритания) и Василе-Александру Чилеа, които са съответно под № 121 и 162 в класацията на най-добрите млади тенисисти на планетата.

 

В града под тепетата ще пристигнат състезатели от над 20 държави, а победителят ще заработи 16 точки за световната ранглиста. Димитър Кузманов е единственият българин в основната схема при юношите, но в квалификациите ще се пуснат поне 10-ина наши таланти, сред които ще са и състезателите на пловдивските клубове Локомотив и Локо-98 Николай Кодинов, Ибрахим Кърмаджъ и Пламен Авуски.

 

Успоредно с надпреварата за юноши се провежда и международен турнир за купа “Пловдив”, който също е от трета категория на ITF. Според предварителните заявки под № 1 в основната схема е поставена полякинята Марселина Чихон, който е под № 254 в световната ранглиста за девойки до 18 години.

 

В основната схема от българките е само Ани Вангелова. Организаторите на турнира имат право по на 4 “уайлд карт” при юношите и девойките, които ще бъдат поделени по равно между Българската федерация по тенис и домакина ТК Локомотив (Пд).

 

News4000




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини