Сблъсъкът е факт: Джокович срещу Надал в Париж!



05-06-2013 19:27 | Станко Димов

Световният №1 срещу 7-кратния шампион в турнира. Новак Джокович срещу Рафаел Надал. Дългоочакваният сблъсък между двамата стана факт, след като сърбинът и испанецът спечелиха с по 3:0 сета двубоите си от четвъртфиналите на „Ролан Гарос”.

Джокович се изправи срещу 35-годишния Томи Хаас и се наложи с 6:3, 7:6 (6), 7:5 за малко повече от 2 часа игра на „Сюзан Ленглен”. Ноле показа изключителна игра на сервис и можеше да приключи срещата далеч по-рано, след като водеше с 5:2 в последния сет. Сърбинът обаче допусна лек спад в играта си и позволи на Хаас да изравни за 5:5, но до нещо по-сериозно не се стигна.

„Хаас е много опитен играч. Знаех, че може да бъде опасен, така че се бях подготвил добре за двубоя. Като цяло съм доволен от играта си, във важните моменти бях на висота. Със сигурност обаче мога да играя и по-добре. Надявам се да вдигна нивото си за следващия мач”, коментира след двубоя Джокович.

Сърбинът сподели и мнението си за следващия си съперник – шампионът от миналата година Рафаел Надал. „Играх с него в Монте Карло, беше добър мач за мен. Може би това ми дава допълнителна увереност. На „Ролан Гарос” Надал е много добър. Той има една загуба в последните 9 години тук. Ще ми бъде трудно. Аз обаче мисля, че имам добри шансове. Готов съм да играя 5 сета срещу него”, коментира още Джокович.

В същото време Рафаел Надал се наложи с 6:2, 6:3, 6:1 над Станислас Вавринка. Това бе 10-и двубой между двамата, като испанецът продължава да няма загубен сет от втората ракета на Швейцария. Матадора имаше нужда от по-малко от 2 часа престой на корта, за да си гарантира продължаването напред в турнира. Важно е да се отбележи, че с подобряването на времето в Париж, формата на Надал също значително се подобри. Днес Надал сервира добре, а форхендът му бе унищожаващ за Вавринка.

Двубоят между Джокович и Надал ще бъде финал преди финала. Миналата година те излязоха в пряк спор за трофея, а след 2 дни игра Надал се наложи с 3:1 сета. Вторият полуфинал в турнира е между Жо-Вилфред Цонга и Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини