Преди полуфиналите на „Ролан Гарос” (ПРЕВЮ)



05-06-2013 21:06 | Станко Димов

В четвъртък ще се изиграят първите полуфинални двубои от Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. По регламент един след друг на централния корт ще се изиграят двата дамски сблъсъка, които ще трябва да определят финалистките в тазгодишното издание на турнира.

Ето и програмата:

ЦЕНТРАЛЕН КОРТ „ФИЛИП ШАТРИЕ”, начало 16:00 часа:
Виктория Азаренка (Беларус, №3) – Мария Шарапова (Русия, №2)

След тях:
Серина Уилямс (САЩ, №1) – Сара Ерани (Италия, №5)

Виктория Азаренка и Мария Шарапова са се срещали 12 пъти до момента, като шампионката от Australian Open води със 7:5 победи. Последният им сблъсък бе в края на миналия сезон на заключителния турнир на WTA в Истанбул, а рускинята се наложи с 6:4, 6:2. На клей двете имат 2 двубоя, а победител в тях е Мария Шарапова.

Азаренка и Шарапова залагат на коренно различни стратегии на игра. Белорускинята е значително по-търпелива на корта, като с отличното си движение покрива огромен периметър от корта. Ударите на Азаренка далеч не са най-силните като скорост, но за сметка на това са отлично пласиране, което в голяма част от случаите компенсира напълно по-ниската скорост. Вика за първи път е на полуфинал в турнира, което дава леко предимство на Шарапова, за която това ще бъде трети пореден полуфинал в столицата на любовта.

Рускинята от години насам залага на мощни удари от всички зони на корта. Общо взето при нея положението следното – всичко или нищо.

„Двете с нея няма с какво да се изненадаме. Играли сме толкова много пъти. Аз знам къде са силните й страни, тя знае моите. Няма изненади, няма какво да крия, или пък тя от мен. Разбира се, че се надявам на победа и отново да играя финал тук”, коментира Шарапова по адрес на двубоя си с Азаренка.

При Серина Уилямс и Сара Ерани, поне на пръв поглед, нещата изглеждат доста по ясни. Американката е големият фаворит за трофея и всичко друго, освен победа, ще бъде прието като сензация. До момента двете са се срещали 5 пъти, като победител винаги е излизала Серина Уилямс. На клей двете имат 2 мача, в които Уилямс печели с по 2:0 сета. Като цяло Ерани е успяла да вземе само един сет на американката от досегашните им дуели (Дубай, 2009).

„Аз имам само едно предимство над нея – настилката. Ще играем на клей, тук аз се чувствам най-добре. Но срещу мен ще бъде Серина Уилямс. Тя е изключително силно на всички настилки. Ще ми бъде трудно, знам го”, каза в навечерието на срещата Ерани. Италианката направи големия си пробив на сингъл точно на „Ролан Гарос”, когато преди 12 месеца успя да стигне до финал (загуби от Шарапова).

Серина Уилямс обаче изглежда по-мотивирана от всякога да спечели трофея. Миналият сезон тя сензационно отпадна в първи кръг. „Тази загуба ме мотивира страшно много. През последните години се чувствам отлично на клей, даже мога да кажа, че сега това е любимата ми настилка. Искам да спечеля „Ролан Гарос” и ще дам всичко от себе си, за да го направя”, коментира от своя страна Уилямс.

В четвъртък двубои при мъжете няма да има. Полуфиналните сблъсъци там ще се играят в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини