НА ЖИВО от 16:00 часа: Серина Уилямс срещу Шарапова



08-06-2013 13:01 | Станко Димов

Новият шампион от Откритото първенство на Франция при жените ще бъде определен днес след 16:00 часа, когато на корта излизат Мария Шарапова и Серина Уилямс. Световната №1 Уилямс ще се опита да спечели втората си титла от "Ролан Гарос" срещу настоящия шампион Шарапова.

За рускинята това също ще бъде втори трофея от Париж, след като през миналата година тя успя да триумфира над Сара Ерани и оформи своя кариерен Голям шлем. Маша има по една титла от всички турнири и при нов успех на "Ролан Гарос" ще прегърне петата си титла от Шлема.

На далеч повече успехи може да се радва днешната й съперничка. Серина Уилямс разполага с 15 титли от Голямата четворка, като също е печелила поне по веднъж всеки от четирите турнира. Единственият й успех във френската столица идва през далечната 2002-ра година, когато за последно тя достига и до финала.

Ще защити ли Шарапова своя трофей или прогнозите на повечето специалисти ще се оправдаят и Серина ще вдигна 16-та титла от Шлема, предстои да разберем днес следобед. За да успее да се наложи над американката, Шарапова ще трябва да направи истински подвиг, поне що се отнася до статистиката от мачовете помежду им.

В 15 двубоя до този момент, Маша има едва два успеха при това през далечната 2004-та година. От тогава насам Серина е в серия от 12 поредни победи, като е побеждавала на всички възможни настилки. Що се отнася само до сблъсъците им на клей, те са три на брой - в Чарлстън (2008), Мадрид (2012) и отново в Мадрид през тази година, като Маша има един единствен спечелен сет в Чарлстън. На финала в испанската столица преди няколко седмици, Серина се наложи с 6:1, 6:4.

По пътя към този финален двубой Шарапова се справи с Сие-Су Уей, Йожени Бушар, Цзе Чжънг, Слоун Стивънс, Йелена Янкович и Виктория Азаренка, като изгуби два сета - един срещу Янкович и един срещу Азаренка. Серина Уилямс надигра Анна Татишвили, Каролин Гарсия, Сорана Кърстя, Роберта Винчи, Светлана Кузнецова и Сара Ерани, като даде само един сет на Кузнецова в най-трудния си мач.

"Ще е лъжа ако кажа, че статистиката не ме притеснява. Подобно твърдение няма да бъде сериозно. Много бих се радвала да променя това. Излизам с решимост да и се противопоставя. Каквото и да съм опитвала досега, очевидно не работи, така че ще трябва да опитам нещо различно и този път се получи. Горда съм от начина, по който стигнах до тук и че ще играя срещу големия фаворит", коментира преди финала Шарапова.

"Тази статистиката няма да играе днес. Това е различен мач, различно време, съвсем нова обстановка, така че не мисля за нея. Трябва просто да покажа най-доброто от себе си, за да спечеля. Никога не съм играла с Мария в Париж, ще бъде страхотно. И двете очакваме с нетърпение двубоя. За мен ще бъде невероятно да спечеля титлата отново, трудно мога да опиша колко ще бъда щастлива, но за момента това все още е само мечта", заяви от своя страна Серина.

Финалът на "Ролан Гарос" може да гледате по "Евроспорт" или на някой от следните линкове:

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини