Виландер: Григор ми харесва, но е много далеч от Топ 4



09-06-2013 19:18 | Станко Димов

Една от легендите на тениса Матс Виландер, който през последните години се подвизава като водещ анализатор на „Евроспорт” за турнирите от Големия шлем, похвали българина Григор Димитров. Според него Гришо играе много добре, но все още той, както и останалите млади играчи, са далеч от върховете на тениса.

„Тази година на „Ролан Гарос” ми хареса представянето на опитните играчи. Томи Робредо заслужава похвали, Давид Ферер, Михаил Южни. Комплименти и за французите, които имаха представител на полуфиналите. Точно опитните играчи показаха как се е развил тениса.

За младите в момента е много трудно. Кей Нишикори се представи силно и показва прогрес, харесва ми и играта на Григор Димитров. В двубоя срещу Джокович обаче българинът показа, че е много далеч от топ играчите. Не само той разбира се същото важи и за останалите младоци.

Просто опитните играчи разбират играта по-добре. Вижте една Серина Уилямс, която е на 31 години, а не спира да се развива на корта. Това е забележително”, коментира Виландер.

Той също така изрази мнение, че постижението на Надал от 8 трофея в един турнир от Големия шлем, едва ли скоро ще бъде подобрено. „Федерер има 7 титли от Уимбълдън и на този етап той изглежда единственият, който може да направи подобно нещо”, категоричен е Виландер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини