Рафаел Надал първи си гарантира място на финалния "Мастърс"



Рафаел Надал първи си гарантира място на финалния "Мастърс"
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-06-2013 20:29 | Николай Драганов

Новият стар шампион от Откритото първенство на Франция Рафаел Надал стана първият играч, който се класира за заключителния "Мастърс" турнир в Лондон в края на годината, съобщиха официално от ATP.

Рафа се завърна по меко казано забележителен начин след близо 7 месеца извън кортовете, достигайки до финал във всичките девет турнира, на които взе участие. Надал спечели шест от тях, включително "Ролан Гарос" и "Мастърс 1000" турнирите в Индиан Уелс, Мадрид и Рим. Останалите трофеи дойдоха от Сао Пауло, Акапулко и Барселона.

27-годишният испанец е пети в ранглистата, но води в класацията, която се базира само на резултатите през календарната 2013-та година и с актив от 7000 точки вече си гарантира място сред първите осем в края на сезона.

Заключителният "Мастърс" е един от малкото турнири, които Надал не е печелил в своята кариера и ще опита да го направи в деветото си поредно участие. Най-доброто му постижение до този момент и достигането до финал през 2010-та година, когато загуби от Роджър Федерер.

"Рафа направи уникално завръщане и напълно заслужава да бъде първият човек, който се класира за турнира. Това е страхотна новина за феновете на тениса във Великобритания и нямаме търпение да го посрещнем през ноември", заяви директорът на надпреварата Андре Силва.

Barclays ATP World Tour Finals e приютил повече от милион фенове през в O2 Arena в Лондон през последните четири години, а през този сезон ще се проведе между 4-ти и 11-ти ноември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини