Надал: Изобщо не мисля за рекорда на Федерер



11-06-2013 15:15 | Николай Драганов

Със спечелването на осмата титла от Откритото първенство на Франция Рафаел Надал подобри поредния уникален рекорд, превръщайки се в първия играч с повече от седем трофея от един турнир от Големия шлем. Матадора вече разполага с 12 от най-ценните отличия и според мнозина има шансове дори да догони Роджър Федерер с неговите 17 трофея.

Достатъчно показателен е и фактът, че Рафа стори това след седем месеца извън кортовете, като при завръщането си достигна до финал в девет от девет турнира и спечели седем титли. На този етап обаче, испанецът не гледа към рекорда на Роджър и заяви, че е щастлив просто да бъде на корта.

"Към момента това ми се струва на светлинни години и не е нещо, върху което мисля", коментира Надал пред "Марка". "Преди три месеца куцах. След завръщането изпитвах сериозни болки, но с натрупването на мачовете болката не се увеличаваше, напротив - ставаше по-добре, което беше страхотно за мен", призна той.

"В следващите няколко дни ще подложа коляното си на тестове, които не съм правил от доста време насам. Надявам се резултатите да са добри, тъй като то се държа отлично през това време."

Рафа ще изпусне подготвителния турнир на трева в Хале, за да бъде готов за Уимбълдън, но не крие, че липсата на официални мачове на трева може да бъде предпоставка за ранно отпадане в Лондон. През миналата година той допусна шокиращо поражение от №100 в света Лукаш Росол във втория кръг. Надал сподели, че се надява на противници, с които да може да разиграва, за да навлезе в ритъм.

"Ще бъде трудно да започна директно на Уимбълдън без загряващ турнир. След това нищо не се знае. Ще видим дали и как ще успея да премина през първите кръгове и колко игрова практика ще натрупам. Иска ми се да срещна играчи, които ти позволяват да намериш своя ритъм и да спечелиш, а не такива, които ще приключват всичко с един удар."

Запитан как е успял да спечели своите 12 титли, Рафа отвърна, че е правил "нормалното" и че няма "нищо специално". "За щастие винаги съм имал страхотен екип, който ми е помагал както в хубавите, така и в трудните времена. За щастие имах зад себе си и своето семейство и приятели, които винаги са ми помагали. Да пътуваш из Испания и по света и да чувстваш, че си обичан от хората, ти вдъхва огромна увереност и много енергия да продължаваш в същия дух", завърши Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини